Vår lansering Del 3 – Uvex skidsortiment 2017!

uvex skydd

Nu är vi redan framme i oktober månad och vintern närmar sig med stora steg. Igår landade vi i Tyskland för att medverka i uvex skid presentation av den nya kollektionen 2017 och jag kan garantera dig att vi har mycket spännande vintrar att se fram emot. Dessvärre dröjer det till vintern 2017 innan vi går live med skid-produkterna här på sidan, men den som väntar på något gått väntar inte för länge. Tanken är ju fortfarande att uppdatera er med lite inside information om vad som komma skall.

Gårdagen började med en härlig varm välkomms middag mitt ute på landet i en lada tillsammans med hela uvex gänget. En stor scen var installerad med bra musik och coola ljuseffekter där de visades olika videos om uvex, teknisk information, presentationer, intervjuver av både anställda och athleter. Bland annat intevjuvades paralympiska alpin skidåkaren Gerd Schoenfelder som har åstadkommit fantastika prestationer inom idrottens värld trots hans fasansfulla olycka som skedde vid 19 års ålder. År 2011 utsågs han till den bästa manlige idrottare för Internationella paralympiska kommittén och fick priset Paralympic Sport Awards. Efter 25 års sammarbete med uvex var det magiskt att få höra han säga “Jag använder absolut bara de bästa produkterna för att skydda huvudet, det är trots allt där the magic happens”.  För att läsa mer om denna kämpe och hans historia klicka här.

screenhunter_254-oct-20-14-42

Agendan för dag två var att få lära känna uvex nya kollektion 2017.
Kollektionen kommer bjuda på topp design, mer detaljer, hög teknologi och ännu en optimal passform. Uvex har i år har satsat otrolig mycket på designen och att uppgradera de produkter som redan finns i soirtmentet genom justera detaljerna till en maximal nivå. Tillexempel som nya öron pads som är varmare och avtagbara, möjlighet att koppla upp till Bluetooth, en passform som kallas octo och är inspirerad av bläckficken samt massage “pinnen” som används för avslappning. Denna ny Octo tekonologi gör att hjälmen anpassar sig till exakt din huvudform samtidigt som den uppnår bästa möjliga komfort och skydd.

Uvex kommer år 2017 även lansera skidhjälmen overzise (60-64 cm) till de som har ett större huvud och har svårt för att hitta rätt hjälm, det är den första oversize hjälmen på skidhjälms marknaden så vitt vi vet. Vikten av att det finns ett utbud för alla människor är högt prioriterat därav spenderas mycket tid åt att komma på olika tekniker för att just du ska kunna hitta den perfekta hjälmen, oavsett om du är elitidrottare, motions idrottare, amatör, har större/litet huvud osv. Att vara steget före och tänka på alla är en av uvex starkaste sidor.

På tal om uvex starka sidor så har deras Visor hjälmar blivit enormt poppulära därav har de valt att satsa lite extra på de i år. Visor hjälmarna kommer komma i flera olika färger och uppgraderingar med high tech design. Sverige är fortfarande lite efter med trenden inom just det här området. En visor hjälm innebär att du inte behöver ett par skidglasögon utan de är redan inbyggt ett snyggt designat visir i hjälmen. Just visiret ligger det mycket jobb bakom då kanten av visiret måste vara perfekt designat till vardera hjälm för att uppnå ergonomisk och komfortabell perfektion. Detta genomtänkta koncept kombinerar de två viktiga elementen skydd och design, inte nog med det utan också lättare att använda. Framförallt en stor fördel till dig som har barn då den underlättar hanteringen av skidglasögonen. Visor hjälmarna kommer komma ut i de modernaste färgerna och med hög standard på designen, jag blev själv riktigt imponerad av dessa hjälmarna och kommer granterat införskaffa en inför vår skidresa 2017.

Ännu en nyhet som uvex är helt ensamma om på marknaden var de nya krom hjälmarna och glasögonen De riktar sig framförallt till dig som är intreserad av mode och vill se fräckast ut i backen. Krom hjälmarna är väldigt out standig, då de är en special limited produkt så har dem verkligen fått den att sticka ut i soritmentet. Dessa hjälmar kommer även packas i häftiga designade krom förpackningar för exkluvisitetens höga standard. självfallet uppfylls också alla höga krav inom skydds och komfort området.

 

2870_uvex-city-v_black-mat                   uvex_Octo

Gällande skidglasögon har även design och passform varit de ledande konceptet för år 2017 produkt utveckling. De har även jobbat hårt med att få den bästa möjliga sikt i glasögonen genom att undvika störning av skärmarna. Uvex prioriterar alltid att ge sina kunder det bästa genom att ingenjörerna och de världskända atleterna sätter sig ner tillsammans och diskuterar förbättringar som måste göras. I år pratade atleterna mycket om att visionen är den viktigaste och möjligheten att se allt i både tunnlar och i en hög hastighet. Att kunna fokusera för att se nästa steg i åkningen dvs syn, känsla, säkerhet och upplevelse är otroligt viktigt.  “Reach the podium togheter with the athletes” uttrycktes ett antal gånger!
Detta sammarbete gör att uvex kan ge alla möjligheten att få uppleva det bästa oavsett vilken nivå du utövar sporten på då även olika prisnivåer och olika kombinationer av teknik erbjuds.

 

screenhunter_258-oct-21-12-44 

Sammanfattning av uvex kollektion 2017!

Skapa möjlighet till alla att hitta något som passar just i din prisklass, huvudform, stil etc.
Satsat mycket på design och detaljer då de vill ha snäppet vassare produkter än konkurrenterna.

Testas över 10 000 olika designer för att fram år 2017 skidsortiment
Lanserar marknadens första oversize skidhjälm (60-64cm)
Octo+: Ny teknisk passform som passar alla huvudformer
Automatiska färger som ändras på linsen
Uttvecklad visor hjälms kollektion, (Färger, krom, modeller, tekniker, formen på glaset)
Öronpaddarna har fått trendigt tyg
Nya trendiga färger
Bluteooth möjlighet

Jag hoppas att du ser framemot lanseringen av  uvex skidprodukter 2017.

Kramar
E.S

Sportbutikonline.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *