Uvex sportglasögon på golfbanan!

golfbana uvex sportglasögon

Uvex sportglasögon fungerar på golfbanan också….

På golfbanan är det bågar med optisk kompensering, kontrasthöjande filter, soldämpande effekt och vidvinkelseende som gäller enligt många bedömare. Uvex sportglasögon matchar ovanstående krav och golfglasögon är en viktig utrustning för många golfspelare. Dels för att skydda ögonen mot starkt solljus och dels för att slippa bli ansträngd i ögonen av att kisa under en längre tid vilket medför risken att bli trött i ögonen och råka ut för huvudvärk. Vi skulle också vilja lägga till argumentet vindskydd. Om sportglasögonen sitter åt på sidan och har breda linser så skyddar de mot vinden. Det är inte ovanligt att ögonen tåras när vinden ligger på och sidoskyddet är ett effektivt sätt att minska draget. Vi ser en klar fördel gällande uvex sportglasögon i det avseendet.

Om vi utgår ifrån att sportglasögonen skall fungera automatiskt under olika ljusförhållanden på golfbanan så är den fotokromatiska linsen att föredra då den är avsedd för just detta. I vårt sortiment här på sportbutikonline.se ges benämningen Variomatic (V eller VM) på sportglasögon som på mindre än 0,1 sekunder anpassar sig till ljuset.

Sportglasögon uvwex 810VM
Sportglasögon uvex 810VM

 

Det finns dock andra lösningar som optiskt är lika bra och där priset är lägre. Till exempel så levereras Uvex Blaze lll med 3 olika linser för att täcka behovet vid ljusa och mindre ljusa dagar.

Sportglasögon uvex blaxe 3
Sportglasögon uvex blaze 3

 

Eftersom golfspelare ofta tillbringar många timmar i solen är det viktigt med glasets UV-skydd. Uvex sportglasögon har fullt uv-skydd d.v.s de är klassade till att skydda mot UV-a UV-b samt UV-c. Uvex var först i världen med denna linsteknologi och företagsnamnet står för UV EXcluded. De var också först med att uppfinna den skrapfria linsen som finns i alla uvex sportglasögon. (gäller ej spegelglas)

Vidvinkelseendet är en annan viktig faktor i golf eftersom man annars behöver röra huvudet mycket på tee och när man puttar. Då man ofta tittar snett igenom glasen vill man inte heller störas av bågen i sportglasögonen. Uvex modeller har kurvade linser som ger en störningsfri och bred sikt och det finns flertalet modeller att välja på. Välkommen in på vår sida för sportglasögon här på sportbutikonline.se.

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *