Uvex ridhjälmar frågor och svar

Uvex ridhjälmar frågor och svar

Kvalitét och nytänkande är ledorden för uvex ridhjälmar. För oss är det inte bara viktigt att förse våra kunder med bra ridhjälmar utan också att upprätthålla vår relation med Er så att ni vill använda en uvex ridhjälm över tid. Du hittar en del frågor och svar här och finns det något som är oklart, kontakta vår kundtjänst.

 

Var kan jag köpa uvex ridutrustning och reservdelar?
Du hittar hela vårt utbud här: sportbutikonline.se då vi har tillgång till all utrustning hos uvex. Du är då också säker på att du får de senaste modellerna och rätt delar för äldre modeller.

Finns det någon garanti gällande uvex ridhjälmar?
Samtliga uvex produkter är tillverkade enligt den högsta kvalitéts-standarden och är föremål för omfattande interna kontroller som oftast överträffar den lagstadgade standarden. Skulle din ridhjälm trots allt ha några defekter så kontaktar du oss omedelbart och vi kontaktar uvex produktspecialister.

Är min ridhjälm säker efter ett fall eller större stöt?
En ridhjälm skall alltid ersättas efter en kollision eller fall! Stötar mot huvudet absorberas av hjälmen och om ännu ett slag sker kan inte ridhjälmen garantera den ursprungliga funktionen. Notera också att beroende på kraft och infallsvinkel så kan till och med hjälmen spricka, vilket är meningen, I syfte skydda huvudet från skador.

Vad ska jag tänka på när jag köper en ridhjälm?
Passning: Det är viktigt att ridhjälmen sitter tight på huvudet och att man väljer rätt storlek där man inom detta spann också använder ridhjälmens inställningssystem och den inställningsbara hakremmen. För att se om ridhjälmen sitter ordentligt kan man prova att skaka huvudet medan hjälmen ännu inte är knäppt. Den ska då inte röra sig. Hakremmen skall alltid vara knäppt under ridning.

Rätt position: Se till så att ridhjälmen sitter ” jämnt ” på huvudet. Den skall inte sitta för tight mot baksidan av huvudet eftersom detta kan medföra att pannan får ett sämre skydd. Likaså vice versa, om hjälmen sitter för långt ner över pannan så kan sikten påverkas negativt. Det är också viktigt att hakremmen spänns lagom så att andningen inte påverkas negativt.

 

Hur hittar jag rätt hjälmstorlek?
Du mäter omkretsen på huvudet just ovanför öronen. Ridhjälmens storleks-spann är angivet i centimeter på hjälmens baksida.

 

Tabell

Storlekar: XXS: 52cm  XS: 53-54 cm   S: 55-56 cm   M: 57-58 cm  L59-60cm  XL:61 cm
Du hittar även en tabell som gäller för vardera hjälm under respektive produkt information på just den modellen du är intresserad utav.

 

Hur sköter jag min ridhjälm?
Insidans tyg i ridhjälmen är avtagbart och tvättbart i maskin. Hjälmen rengörs endast med ljummet vatten och en mild tvållösning. Använd inte lösnings-medel.

 

Hur ofta bör jag skaffa en ny ridhjälm?
Alla komponenters livslängd är beroende av hur mycket man använder ridhjälmen och hur stort slitage man utsätter den för. Under optimala lagrings-förhållanden, cool, torr, skyddad från dagsljus, inga kontakter med kemikalier samt om den inte utsätts för stötar, tryck och annan stress, är den maximala livslängden 8 år, från och med produktionsdatum. Denna tidsgräns skall inte överskridas även om ridhjälmen fortfarande ser ut att vara i bra skick. Av säkerhetsskäl rekommenderar vi att hjälmen ersätts inom en period på 3 till 5 år, beroende av vilket slitage den utsätts för. Du hittar produktionsdatumet i form av en kalenderklocka eller på en sticker på insidan av ridhjälmen. Årtalet finns i mitten av klockan och en pil pekar ut månaden det året.

Kan jag få min ridhjälm specialmålad?
Uvex erbjuder inte specialmålning av ridhjälmar. Var vänlig att notera, om du själv målar eller sätter på stickers kan det påverka hjälmens skyddseffekt och livslängd. Om sådana ändringar görs kan vi komma att frångå våra garantier.

4571_uvex-suxxeed-active_blue-mat-ridhjälm         4761_uvex-perfexxion-glamour_black-mat_ridhjälm          4601_uvex-exxential_anthracite-mat-ridhjälm

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *