Uvex linsteknologi

3447_uvex-sportstyle-810_black-mat

uvex linsteknologi

uvex linsteknologi tillhör den absolut bästa i världen…

Uvex historia tar sin början 1926 i Poppenreuth, Bayern, när den legitimerade optikern Philipp M. Winter bestämmer sig för att tillverka säkerhetsglasögon för att skydda arbetarna på de lokala industrierna. Hemma i sin verkstad uppfinner och tillverkar han skyddslinser samt specialbågar och efterfrågan kring de nya produkterna växer snabbt bortom lokala arbetare och hantverkare. Redan år 1930 utrustar han idrottsmän/kvinnor med sport-skyddsglasögon under företagsnamnet  PHILIPP M. WINTER– Optische fabrik Fürth-Bayern. Det dröjer till 1958 innan företaget tar sin nuvarande form då sonen börjar ta del av verksamheten som trainee och sedermera kommer att leda företaget. Rainer Winter moderniserar företaget och ändrar namnet till uvex, vilket står för UltraViolet EXcluded då man är först i världen med denna teknologi.

uvex linsteknologi

Detta innebär att ett till 100 % UV-skyddande filter är direkt inbyggt i råmaterialet och skyddar näthinnan från skadlig UV-strålning upp till 400 NM ( Nanometer ) vilket innebär ett fullskaligt skydd mot UVA, UVB samt UVC då de ligger i spannet 100-400 NM. Samtliga uvex linser har detta skydd och är också testade enligt gällande EN ISO-standard. Linserna testas ballistiskt genom att man avfyrar en 6 mm stålkula som väger 0,86 gram i en hastighet av 162 km/h. Strukturen i linsen säkrar dina ögon. Dagens linser är gjorda av varaktig polykarbon som behåller sina egenskaper ned till minus 40 °C. En speciell coating gör linserna skrapfria utan att den optiska klarheten påverkas och linserna är i enlighet med EN ISO-standarden. Den yttre linsen är skraptålig och okänslig för märken. ( gäller ej spegelglas )

Uvex glasögon genomgår också specialtester i eget testcenter. Testningen genererar nya insikter och data vilket leder dem i arbetet mot nya generationer av linser och bågar av absolut högsta kvalitè. Uvex har blivit valt till ett av  Tysklands mest innovativa företag och som exempel kan nämnas de fotokromatiska linserna som av uvex benämns Variomatic. På mindre än 0.1 sekunder anpassar/ändrar sig linsen efter rådande ljusförhållande och i Variomatic-Polavision versionen använder man sig av två teknologier i en lins. Polavision tillför en avsevärd reducering av starkt ljus som omvandlas till en behaglig vision, samt en kontrasthöjande effekt. Uvex glasögonbågar är också genomtänkta med avseende på ventilation vilket ger en behaglig åkupplevelse samt är deras supravision ultimate fog coating unik då den ligger högt över gällande standard. Den håller linserna imfria under betydligt längre tid än de standardlinser som finns i andra skidglasögon.

6448_uvex downhill 2000 S LM_white              3591_uvex-sportsyle-113_white-blue

Klar sikt alltså, även vid dåligt väder!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *