Uvex Historia

Historia

Ett tyskt företag som sedan 1926 har tillverkat produkter för att skydda människan. Uvex historia har fått marknadens förtroende och det pågår en ständig utveckling av produkterna för att optimera skyddsfaktorn, komforten och teknologin. Det är därför som många människor bär deras produkter inom de olika områdena arbete, sport och fritid. Största fokus ligger på människor, vare sig det är en kund, anställd eller partner. Uvex sätter en stolthet i balansera ekonomi, ekologi och socialt engagemang och följer filosofin: “business is people”.

Uvex historia tar sin början 1926 i Poppenreuth, Bayern , när den legitimerade optikern Philipp M. Winter bestämmer sig för att tillverka säkerhets-glasögon för att skydda arbetarna på de lokala industrierna. Hemma i sin verkstad uppfinner och tillverkar han skyddslinser samt specialbågar och efterfrågan kring de nya produkterna växer snabbt bortom lokala arbetare och hantverkare. Redan år 1930 utrustar han idottsmän/kvinnor med sport-skyddsglasögon under företagsnamnet  PHILIPP M. WINTER– Optische fabrik Fürth-Bayern.

Det dröjer till 1958 innan företaget tar sin nuvarande form då sonen börjar ta del av verksamheten som trainee och sedermera kommer att leda företaget. Rainer Winter moderniserar företaget och ändrar namnet till uvex, vilket står för UltraViolet EXcluded då man är först i världen med denna teknologi. rmed kliver Uvex ut på den internationella scenen och tack vare framgångarna inom idrotten så säljs produkterna inom kort över hela världen. Den grundläggande inställningen, att på bästa sätt skydda människor, blir allmänt vedertagen och sedan dess har man genom strategiska samarbeten, företagsförvärv och anställning av expertis blivit en ledande aktör inom området, fortfarande under ledning av den tredje generationen Winter.

 

Bäst Säljare 2017

899kr ink. moms
4 495kr ink. moms
1 999kr ink. moms