Stefan Schile – 2 x Silver Medaljör på VM

Stefan Schlie har mängder med titlar och samarbetar med uvex sedan 25 år tillbaka.

“Alltid åkt med uvex cykelhjälmar och cykelglasögon för att få bästa möjliga skydd och komfort. Jag är en extremåkare som testar gränser och behöver bästa möjliga utrustning, säger Stefan”

Numera är han pionjär inom e-mountain biking och han var den förste att besegra bergstoppen Zugspitze 1997 på en vanlig MTB. ” Jag vill hitta och prova det svåraste och mest intressanta i terrängen för att både testa mina egna samt utrustningens gränser”

Mtb - Stefan Schile Cylkelhjälmar - uvex Cykelglasögon - uvex

Cylkelhjälmar - uvex Cykelglasögon - uvex

 Bergsklättring med e-mountain bike.

Min passion kan definieras med ett ord,”FLOW ”. När jag provade uppför berget första gången blev jag fast, den nya teknologin gav mig möjlighet att fullt ut koncentrera mig på min kropp och tekniken som krävs, utan att vara full av mjölksyra. Vanliga MTB-åkare har varit skeptiska till e-MTB men när de väl provat har dom kommit ner med ett stort leende. De liksom jag kör alltid med cykelhjälm och cykelglasögon från uvex.

Vad är en perfekt cykelhjälm för dig Stefan?
”En ultimat cykelhjälm är en hjälm som knappast märks, är väl ventilerad och sitter perfekt. När jag bär mina cykelglasögon får inte hjälmen röra sig eller pressa dem mot mitt huvud, min hjälm och jag är i en form av symbios, vilket inträffar när jag har en uvex hjälm på huvudet. För närvarande kör jag i uvex quatro pro, som svarar upp mot alla dessa krav”

 

Stefans utrustning
uvex sportstyle 710 v

Uvex quatro pro     

Uvex finale

 

Cylkelhjälmar - uvex Cykelglasögon - uvex

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *