Teknisk Information Ridhandskar

Gloves for champions

Ridhandskar

Uvex handskar är gjorda av material med hög kvalitet och bestitter den nyaste teknologin, olika passformer, designer och storlekar. Materialen som används är getskinn, fårskinn, rådjursskinn, nylon, polyester och mocka. Till vinterhandskarna används ull för att hålla kylan borta. Nedan finner du en sammamfattning av all teknisk information om uvex handskar.

Outer material – Uvex Material
För att få den bästa komforten och känslan har uvex valt att tillverka handskarna i något av följande material: getskinn, fårskinn, rådjursskinn,
polyester, nylon eller mocka. Till vinterhandskarna används ull som stoppning för att hålla borta kylan men också för att det ärett naturligt material som bibehåller känsligheten i handsken samtidigt torkar snabbt om den skulle bli våt.

Material Handskar

Uvex mmaterial ull

Stretch – Handskens flexibilitet
Uvex equestrian gloves mould to the hand like second skin“, uvex har som mål att bevara en bekvämt naturlig känsla där handsken skall kännas som ett extra hudlager för att få bästa möjliga kontakt med hästens mun.
Med teknologierna 2 vägs stretch och 4 vägs stretch och speciell sömnadsmetod har de uppnått den optimala flexibiliteten och ventilationen. 

Uvex handske teknisk info

Säkert grepp
Materialen som uvex använder till handskarna har en extremt hög greppyta så att tömmarna alltid känns bekväma i handen. Oavsett om det är varmt, kallt, blött eller torrt i luften kan hästen alltid ledas på ett säkert sätt.

Uvex ridhandske

Ventilation
Handskarna har en ventilation som ger en maximal luftkonditionering då detta påverkar komforten, vilken är är ytterst viktig i hästsporten.
Det är det lättviktiga stretch-materialet plus perforeringarna på fingrarna som tillåter svett och fukt att släppas ut, innan det byggs upp på insidan av handsken.

Uvex handskar ventilation

Hållbarhet
Extremt bra hållbarhet som ändå bevarar känsligheten. Handskarna är designade för att klara alla behov som ryttaren har. De områden som oftast slits snabbast har fått
dubbla lager av materialet för att öka hållbarheten och skydda händerna bättre. De mindre slitsamma delarna har ett lager av tunt material för att bevara känsligheten.

Uvex handskar
Uvex handske

Teknologi om körhandsken
“Best construction for highest performance”. På en handske som ska hålla i körning ställs det många krav därav är kör-handskarna tillverkade enligt Achenback körnings system.
Materialet som används kallas för Pittards Oil Tack  och används dubbelt i de mest känsliga områden på handsken (se bilden nedan). Genom att använda detta stabila hög-kvalitets läder, som är extremt tåligt med en utmärkt greppyta, behövs ingen förstärkning mellan fingrarna. Detta innebär att föraren har bättre rörelseförmåga i handen plus det bästa greppet. 

Uvex körhandske