uvex läder-ridhandskar

5033_uvex-i-performance-2_blue

Uvex slutar med tillverkning av läder-ridhandskar

 

Uvex låter meddela beslutet att lägga ner tillverkningen av ridhandskar i läder. Man behåller dock läderdetaljer i ridhjälmar, skidhjälmar och cykelhjälmar.

” I linje med vår mission att skydda människan utvecklar vi sportprodukter som skyddar inom skidor, cykel och ridning. Vi ställer dom högsta kraven gällande kvalitét i syfte att skydda och tillfredsställa våra kunder. Vår erfarenhet tillsammans med våra undersökningar av material och den tillgängliga tekniken på marknaden har lett oss i riktning mot att vi inte fullt ut kan garantera absolut högsta standard vilket har fått oss att fatta beslutet att inte längre tillverka ridhandskar av läder. Produktionen stoppas omgående men de tidigare produkter som finns kvar hos er återförsäljare kan säljas utan anmärkning.”

” Våra 2 PU-modeller i konstmaterial, uvex sportstyle och uvex i-performance har fått marknadens förtroende och vi ser en ökad efterfrågan på dessa. Utveckling av nya modeller pågår vilka inom kort kommer att presenteras för återförsäljare och vid mässor. Vi är säkra på att detta är rätt väg att gå och ser fram emot en fortsatt stark relation med våra återförsäjare och kunder.”

Fördelarna med att använda läder i är flera men den viktigaste egenskapen är lädrets förmåga att andas, därefter dess flexibilitet samt förmågan att anpassas till en mängd olika applikationer. Eus läderindustri består idag av cirka 24 000 företag med 400.000 anställda. Den totala omsättningen uppges överstiga 31 miljarder euro. Källa: Eurostat, Entrepreneurial Associations

I takt med allt bättre konstmaterial med samma egenskaper så känns det som att det är en industri under omvandling. Kostnaderna blir lägre och det finns väl också ett moraliskt dilemma att diskutera. Behöver vi använda djur till våra kläder? Nu menar dock läderindustrin att man återvinner det som skulle kastas bort eftersom djuren ändå slaktas. Förvisso en poäng men det senare borde kanske också övervägas. Ridhandskarna Uvex i-performance eller uvex sportsyle kan vara ett litet steg på den vägen!

Ridhandskar - Sportstyle

ridhandskar - performance

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *