Teknisk information cykelhjälmar

There are demands. Standards. And there is uvex. We don’t just comply with high demands, expectations and standards, WE EXCEED THEM

uvex skyddAtt bära en uvex hjälm garanterar din säkerhet. Varje hjälm genomgår noggranna tester i eget testcenter och dessa tester hjälper även till att utveckla framtidens hjälmar. Därav kan vi garantera 100% kvalitet och funktion, plus att de uppfyller alla stränga internationella säkerhetsnormer för personlig skyddsutrustning. Nedan hittar du en sammanfattning av den teknologi som används i cykelhjälmarna.

Cykelhjälms material
Uvex använder tre olika sorters av tekniker för att uppnå sin höga standard, de använder sig av inmould (PC), hardshell (ABS) och hardshell // inmould (EPS)

skal material

Hardshell technology –
Teknologin bakom det hårda skalet
Ett formsprutad yttre skal och ett EPS inre skal som ger maximalt skydd och skapar en varaktig hjälm .

Hardshell

Hardshell

Inmould teknik – lätt och stabil
Denna teknik innebär att EPS-skum är injicerat i ett stöttåligt skal av polykarbonat som ger hjälmen en lätt och mycket stabil konstruktion. EPS-skum är det som liknar frigolit fast mjukare och mer elastiskt. Om en kollision uppstår hjälper denna teknik att deformera hjälmen efter huvudet och minskar skaderisken. Dock bör du tänka på att med tiden stelnar EPS-skummet och därav bör man byta hjälm åtminstone var femte år bortsett från att hjälmen inte varit med om någon annan skada.

innould

Inmolyd technology UVEX

Double Inmould teknik
Denna teknik innebär att EPS-skum är injicerat i ett stöttåligt skal av polykarbonat som ger hjälmen en lätt och mycket stabil konstruktion. EPS-skum är det som liknar frigolit fast mjukare och mer elastiskt. Om en kollision uppstår hjälper denna teknik att deformera hjälmen efter huvudet och minskar skaderisken. Det tunna, hårda plastskalet omsluter det inre fuktskyddande skalet. Mikroskopiska luftfickor är placerade på insidan, vilka effektivt dämpar varje form av yttre stötar. Dock bör du tänka på att med tiden stelnar EPS-skummet och därav bör man byta hjälm åtminstone var femte år bortsett från att hjälmen inte varit med om någon annan skada.

Double inmolud teknik UVEX

Plug in – LED
En hjälmlampa som lätt appliceras i bakre delen på hjälmen om så önskas. Den ger dig mer synlighet och högre säkerhet i trafiken. 

Plug iin led lampa

BOA – System
Ett unikt inställnings-system som är utvecklat i samarbete med högteknologiska partners. Det är genialt enkelt men ger högsta möjliga säkerhet och komfort. Materialet är hämtat från rymdtekniken och med ett enkelt klicksystem kan du med en hand justera hjälmen så att den passar perfekt. (1 klick= 1 mm)

Boa - Fit System

BOA system

IAS 3D

På ett ögonblick kan du få perfekt passform till just ditt huvud! Varje individ har sin egen individuella huvudform och med hjälp av IAS 3d funktion kan du justera med millimetrisk precision. Detta avancerade fit system ger en perfekt inställning i alla riktningar för att matcha just ditt huvud.
IAS 3DIas 3D BeskrivningIAS 3D UVEX

FAS
Enkel och praktisk hakrem att justera.
Systemet är utformat så att du enkelt kan anpassa hjälmen till din exakta huvudform. Den hålls säkert på plats i alla situationer.

R Fas Strap_Uvex

Fas system

Monomatic
Garanterar att hakremen alltid sitter perfekt!
Uvexs monomatic komfort stängning öppnas och stängs med bara en hand genom att trycka på en knapp.

Monomatic Equestrian UVEX

Monomatic Beskrivning

Optimal ventilation
Alla hjälmarna har den optimala ventilationen vilket gör att hjälmarna klarar olika sorters väder galant. De är designade så att
frisk luft släpps in och den varma luften släpps ut från hjälmarnas välplacerade ventilations kanaler.

Optimerad ventilation

Ventilerende vaddering
Bekvämt och mjukt för huden. Vadderingen på insidan har ventilations kanaler och antiallergiskt material som transporterar fukt för att
kunna ge högsta möjliga komfort. Den är enkelt avtagbar och möjliggör tvättning och rengöring.

Ventilations paddar

Certifikat
Uvex cykelhjälmars olika standarder: European cykelhjälms standard, USA cykelhjälms standard,
Tysk TUV certifikat. Alla hjälmar uppfyller en garanterad säkerhet.

Cykelhjälm standards