Casall Ask

Casall rolfgöran bengtsson

Till helgen tas ett farväl av ett kunligt ekipage.
Vi vill hylla framförallt hästen Casall men även Rolf-Göran Bengtsson såklart men honom hoppas vi självklart att se ännu mer utav i framtiden.

Casall ask

Casall Ask

Ålder: 18.
Bor: I ett stall i tyska Breitenburg – när han inte är på resa runt om i världen.
Kön: Hingst – med många fina avkommor.
Ras: Holsteiner.
Ett namn: Inom hoppsporten och på avelsmarknaden.
Har ridits av RGB: Sedan 2005.
Ägare: Holsteiner Verband,Tyskland.
Aktuell: Gör sin sista tävling i Sverige kommande helg.

Det bestämdes i Maj att Casall skall tas farväl av den svenska publiken under veckan på Göteborg Horseshow.
Rolf-göran har nämnt i många sammanhang att det känns kluvet eftersom hästen är i fantastisk form trots sin ålder men det är viktigt för Bengtsson att Casall får sluta på topp. Detta beslut togs i november efter att de tagit hem segern i den Global champions tour i Doha. Beslutet ligger hos ryttaren eftersom den tyska ägaren anser att det är Roffe som känner Casall allra bäst.

Vi förstår alla att Casall är en mycket speciell häst med en extrem kapacitet. I grunden är hästen väldigt frisk med extremt bra psykiska och fysiska förutsättningar. Och Rolf-göran nämner i en intervju med GP följande: “att tävlingsmässigt har vi från början haft möjlighet att matcha honom varligt och vi har kunnat höja kraven undan för undan. På så vis har det aldrig blivit någon press, Casall har kunnat utvecklas och vänja sig vid förändringar i sin egen takt och successivt hoppat allt högre, säger Rolf-Göran Bengtsson och lägger till en viktig faktorn att hästen älskar att tävla”.

Vi på sportbutikonline vill önska er lycka till och hoppas på att se er under söndagens final.
Vi kommer sakna er som ekipage otrolig mycket på tävlingsbanorna men vi ser framemot dina nya framgångar med hingest Clarimo och stoet Unita.

Jag är 100% säker på att alla ni som är på plats under farvälet kommer att ge Casall det farväl han förtjänar och jag önskar själv jag kunde vara på plats, jag får rysningar bara jag tänker tanken.

Vill även passa på att önska lyckönskningar till resten av ekipagen under tävlings veckan, ni är grymma och för hästvärlden framåt!

All kärlek till hästsporten från oss på Sportbutikonline.se

Casall rolfgöran bengtsson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *