Alexander köll – ny uvex atlet?

På jakt efter en svensk alpinist som vill testa uvex skidhjälm och skidglasögon!

Sportbutikonline.se har via ett avtal med uvex sports lanserat produkter inom skidor, cykel och ridning. I syfte att nå ut i Sverige med varumärket har vi tillfrågat atleter på olika nivåer om de vill testa våra produkter, cykelhjälmar, ckelglasögon, ridhjälmar och ridhandskar. Till vår stora glädje har idrotts-killar/tjejer ställt upp och deras omdömen har varit väldigt positiva vilket har stärkt oss i vår uppfattning att uvex tillverkar sportskyddsprodukter av bästa kvalitét. Hittills har vi som sagt fokuserat på cykel och ridning och nu är det tid att hitta någon svensk alpinist som vill testa att åka i uvex skidhjälm och skidglasögon. Vi har mestadels varit lokalt förankrade när det gäller atleter och det är ju lite av en utmaning med alpin sport i vår södra del av landet, men när vi googlade runt dök den här killen upp och vi tycker att han är värd att presenteras ytterligare. För tydlighetens skull så vill vi framföra att han inte är tillfrågad och förmodligen är kontrakterad av annat märke när han åker i landslaget men vill kanske testa uvex på andra tävlingar och träning?

Han skrev skånsk historia via ett SM-guld i störtlopp! Nu vill Alexander Köll från Landskrona SC bli förste svensk att vinna världscupen i störtlopp!

– I så fall kanske jag tar med mig en skånsk flagga upp på pallen, säger störtloppsstjärnan till SDS.

Alexander Köll är född och uppvuxen i Österrike men har en stark förankring till Borstahusen, Landskrona, Skåne o Sverige via släktingar. När SDS träffade honom för något år sedan var han klädd i en specialgjord landslagsdress i skånska färger och var noggrann med att framhålla sin lokala tillhörighet. Alexander bytte tidigt bort det österrikiska landslaget till förmån för blågult. – De emotionella banden till Sverige i allmänhet och Landskrona samt Skåne i synnerhet går nästan att ta på, säger Sydsvenskans reporter.

Alexander tävlar alltid med ett skånskt klistermärke fäst på hjälmen (skulle passa bra ihop med uvex skidhjälm) och efter det historiska SM-guldet i störtlopp i våras var han noggrann med att framhålla sin lokala tillhörighet i intervjuer. Alexander berättar vidare att han kommer till att tänka på publikens reaktion när speakern på SM annonserade ut att vinnaren kom från Landskrona Ski Clud.

– Alla blev tysta och tänkte antagligen något i stil med “Va? Landskrona? Det kan ju inte stämma…”,

Alexander har stått på skidor sedan barnsben i öst-tyrolen där hans pappa är skidlärare och det har alltid varit störtlopp som fascinerat honom.

– Det är en gladiatorsport, vilket passar mig, mina främsta styrkor är att jag går all in så fort jag passerar grindarna samt att jag är modig, orädd och träningsvillig och mitt drömmål är att vinna Världscupen i störtlopp.

På tal om drömmål så hade det ju varit mer än man kan önska om sportbutikonline.se. kunde hjälpa honom på vägen.  Det är nog carbon som gäller och han vill kanske åka i samma utrustning som uvex internationella stjärna Dominik Paris?
To be continued…

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *