Att tänka på när du köper skidhjälm

Skidglasögon bild

Vi har ett stort utbud av uvex skidhjälmar som kan användas för både skidåkare och snowboardåkare. Här på sportbutikonline.se kan du inte köpa billiga hjälmar, däremot kan du köpa de bästa. Vi har prioriterat säkerhet och kvalitèt före pris och uvex har sin egen produktion av skidhjälmar i Tyskland. Det sitter i den tyska kulturella koden att noggrannhet, funktion samt hög kvalitét går först. Uvex skidhjälmar är därför genomtänkta in till minsta detalj och strävan efter att vara ledande inom den kulturen har pågått under lång tid och kommer att fortsätta. Det finns andra varumärken som i huvudsak är tillverkade i fjärran östern eller i USA där prioriteringar och kulturella koder ser annorlunda ut. En intressant bok inom området är The Culture Code av Clotaire Rapaille.

5489_uvex-jakk-_grey-black-cyon-mat                   5793_uvex-hlmt-200-wl_chocolate                  5695_uvex-gamma-wl_black-prosecco-mat

 

Hur hittar man rätt storlek på sin skidhjälm

För att ta reda på vilken storlek på skidhjälmen som passar så mäts omkretsen på huvudet med exempelvis ett måttband och just ovanför öronen. Uvex skidhjälmar har alla ett inställningssystem vilket gör att om du beställer i spannet för ditt mått så kan du göra en individuell passning. När detta system är inställt, enkelt att göra, så kan du också enkelt justera hakremmen så att skidhjälmen ytterligare klämmer åt på ett stabilt men komfortabelt sätt.

Därefter kan du göra ett skaktest. Som namnet antyder är det ett test där du måste skaka på huvudet för att kontrollera hjälmens passform och storlek. Om hjälmen rör sig upp eller skakar separat från huvudet, då är den för stor. Därefter kan du försöka flytta hjälmen upp och ner och från sida till sida. ” Huden ” på huvudet bör följa med skidhjälmen när du provar detta.

Uvex inställningssystem gör också att du inte får ett irriterande gap mellan skidhjälm och skidglasögon. 95 % av uvex skidglasögon är kompatibla med uvex skidhjälmar och om du skulle vara missnöjd med kombinationen så kontaktar du vår kundservice på sportbutikonline.se. Vi liksom uvex har mottot att business is people.

Den nya trenden

Det började i Alperna förra året. Visirhjälmarna har tagit över en stor del av marknaden i takt med den kvalitativa utvecklingen som uvex har gjort gällande denna skidhjälm. Förvisso säljer man färre skidglasögon eftersom kunden får allt i ett men fördelarna är så betydande att man nu till 2018 har utvecklat en visir-kollektion av visir-skidhjälmar som är något utöver det vanliga och naturligtvis, i enlighet med sin kulturella kod. Det går att byta visir på skidhjälmen så att man kan täcka olika ljus och siktförhållande eller så satsar man på Variomatic-visiret som ändrar sig efter ljuset på mindre än 0,1 sekunder. Oavsett om det gäller visir eller skidglasögon, uvex linser är alltid kontrasthöjande. Det måste också påpekas att uvex linsteknologi absolut är ledande inom området och man var exempelvis först med en lins som skyddade mot ultraviolett ljus. ( UV ) Företagets namn är inspirerat av just detta, UV EXcluded

Smakprov på nyheterna inför säsongen 2017/2018

Skidhjälm uvex      Skidhjälm uvex     Skidhjälm uvex

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *